×
WEB MAIL TELEFON REHBERİ ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ AÇILAN DERSLER UZAKTAN EĞİTİM KAMPÜSTE YAŞAM KÜTÜPHANE PORTALI ULAŞIM

Sivil toplum kuruluşları, Avrupa Birliği ve Türkiye tarafından ülkemizin AB üyeliği sürecinde en önemli aktörlerden biri olarak kabul edilmektedir. Bu önemin bir göstergesi olarak, Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracının 2014-2020 yıllarını kapsayan ikinci döneminde, “sivil toplum” ayrı bir öncelik alanı olarak kabul edilmiştir. Bu dönemde yaklaşık 190 milyon Avro tutarında kaynağın sivil toplumun ve sivil toplum diyaloğunun güçlendirilmesi için kullandırılması öngörülmektedir.

Bu kapsamda, Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesine yönelik olarak uygulanacak olan “Ortaklıklar ve Ağlar Hibe Programı” teklif çağrısı yayınlanmıştır.

Program mali ve idari açıdan güçlü ve daha önce proje deneyimi olan sivil toplum kuruluşlarının geliştirecekleri ortaklıkları ve ağları desteklemektedir. Üç kuruluşun bir araya gelerek başvuruda bulunabilecekleri programda Üniversiteler ve Belediyeler proje ortağı olarak yer alabilmektedir.

Toplam bütçesi 2.500.000 Avro olan hibe programının amacı sivil toplum kuruluşlarını ve aktivistleri destekleyecek yasal ve finansal ortamı iyileştirmek, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliğini güçlendirmek ve sivil toplum kuruluşlarının yönetsel ve kurumsal kapasitelerini geliştirmektir.

Bu çerçevede STK’lar tarafından hazırlanacak projelere asgari 250.000 Avro, azami 500.000 Avro destek sağlanacaktır. Proje başvurularının 6 Ekim 2017 tarihine kadar Merkezi Finans ve İhale Birimi’ne yapılması gerekmektedir.

Ortaklıklar ve Ağlar Hibe Programı (TR2014/DG/04/A1-03) başvuru sürecine ilişkin ayrıntılı bilgiye http://www.cfcu.gov.tr/ ve http://www.ab.gov.tr/ adreslerinden ulaşılabilmektedir.

T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı web sayfasında bulunan haberin duyurusunun yapıldığı ve Hibe Rehberi, Doldurulması Gereken Dökümanlar vb. dökümanların yer aldığı sayfaya erişmek için lütfen tıklayınız.