Çankaya Üniversitesinin patent sahibi olduğu “İşitme Engelliler Sistemi” başlıklı buluş Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından İncelemesiz Patent Tescil Belgesi almaya hak kazanmıştır.

Söz konusu buluş, özellikle işitme engelli insanları, alarm durumlarında (örn: doğal afetler) veya bir uyarı gerektiren durumlar karşısında (örn: okullarda teneffüs zili) haberdar etmek için kullanılan alarm sistemleri ile ilgilidir. Buluşun amacı, gönderilen bir uyarı mesajı ile birden fazla sayıda işitme engelli bireyin uyarılmasını sağlayan giyilebilir cihaza sahip bir alarm sistemi gerçekleştirmektir.