Çankaya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ve Çankaya Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi tarafından Polatlı Ticaret Odası işbirliği ile düzenlenen ve TÜBİTAK 1503 programı tarafından finanse edilen 11. Ar-Ge Proje Pazarı etkinliği, 9 Haziran 2017 tarihinde öğrencilerin, akademisyenlerin ve sanayi temsilcilerinin katılımı ile gerçekleşmiştir.

Etkinlikte Bilgisayar Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği,  İnşaat Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Malzeme Mühendisliği ve Mekatronik Mühendisliği bölümleri öğrencileri yarışmıştır. Belirtilen her bir bölüm içerisinde öğrenci bitirme projeleri arasından 3’er proje seçilmiştir ve 11. Ar-Ge Proje Pazarı etkinliğinde yarışmaya hak kazanmıştır.

Etkinliğin açılışı, Çankaya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. H. Selçuk Geçim’in konuşmasıyla yapılmıştır. Ardından Yrd. Doç. Dr. Özgün Selvi’nin moderatörlüğünde toplam 21 projenin sunumu  öğrenciler tarafından başarıyla yapılmıştır. Her bir bölüm için birinciler belirlenmiş olup aşağıdaki tabloda bilgileri verilmektedir:

Bölüm Adı Öğrenci İsimleri Proje Adı Proje Danışmanı Proje Eş Danışmanı
Bilgisayar Mühendisliği – Mert Ali GÖZCÜ

– Nesil MEŞURHAN

– Sedanur DOĞAN

Savaş Koşullarında Acil Tıbbi Müdahele ve İlkyardım Teknikleri Simülasyonu Yrd. Doç. Dr. Murat YILMAZ Uzman Ulaş GÜLEÇ
Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği – Cemre BRİM

– Duygu ÜZER

Radar Design Prof. Dr. Yusuf Ziya UMUL Yrd. Doç. Dr. Hüsnü Deniz BAŞDEMİR
Endüstri Mühendisliği – Mehtap ACAR

– Meray ÖZBEY

– Kübra ŞENTÜRK

– Zeliha TURAN

– Melek Asena DÖRTKARDEŞ

Performans Analiz ve Takip Sistemi Yrd. Doç. Dr. Alp ERTEM
İnşaat Mühendisliği – Derya ÇİLOĞLU

– Gözde SOLMAZ

– Dilara AKDOĞAN BULUT

– Güher HERGÜL

Atılım Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Binası Statik Betonarme ve Ön Gerilimli Beton Projesi Öğr. Elm. M. Erşan GÖKSU
Makine Mühendisliği – Ramazan Eymen ÜNVER

– Gökhan TAŞKAN

– Emre ÜNALAN

– Damla ÇELİK

– Furkan TERCAN

Parabolik Oluklu Güneş Takip Sistemli Güneş Kollektörü Tasarımı ve Üretimi Yrd. Doç. Dr. Ekin ÖZGİRGİN
Malzeme Mühendisliği – Burcu Aslı ÖZGÜMÜŞ

– Bensu GÜRÇAY

– Aslı AKKAYA

– Ceren ÖZCAN

Titanyum-Magnezyum İmplant Malzemelerinin Üretimi ve Karakterizasyonu Doç. Dr. Ziya ESEN
Mekatronik Mühendisliği – Pınar YÜCEL

– Bengi GÜNAY

– Hazal AKKAYA

Otonom araç Geliştirilmesi ve Tasarımı Doç. Dr. Klaus Werner SCHMIDT Yrd. Doç. Dr. Ulaş BELDEK

Etkinlik fotoğraflarına ulaşmak için lütfen tıklayınız.