×
WEB MAIL TELEFON REHBERİ ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ AÇILAN DERSLER UZAKTAN EĞİTİM KAMPÜSTE YAŞAM KÜTÜPHANE PORTALI ULAŞIM

Üniversitemiz FutureTech Öğrenci Topluluğu tarafından Merkez Kampüs’te 10 Mayıs 2017 tarihinde parçaları getirilen aracın yaklaşık 3 dakika kadar bir süre içerisinde montajını amaçlayan bir etkinlik gerçekleştirilmiştir. Söz konusu etkinlik ile Üniversitemiz öğrencilerinin elektrikli araba üzerine yaptığı çalışmalara dikkat çekilmiştir.

Etkinlikte tanıtılan araba mekanik olarak tamamen öğrencilerimizin tasarımı ve imalatı olup, elektronik açısından kısmi olarak öğrencilerimizin tasarımı ve imalatıdır. Montaj ekibini, Üniversitemiz Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden Mete Kalelioğlu; İktisat Bölümü öğrencilerinden Eray Vural; Makine Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden Mert Sevin ve Mekatronik Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden Alpcan Altuntaş, Doğuş Baran Karadağ, Mert Türe (Montaj Ekibi Lideri) oluşturmaktadır. Aracın 2018 yılında %100 yerlileştirilmesi hedeflenmektedir.

Öğrencilerimiz 3 yıldır elektrikli araba projesi üzerinde çalışmaktadır. 2015 yılında TÜBİTAK’tan katılım desteği alınmış ve “TÜBİTAK Efficiency Challenge Electric Vehicle” yarışmasına katılım gösterilmiştir. 21-27 Ağustos 2017 tarihinde gerçekleşecek “TÜBİTAK Efficiency Challenge Electric Vehicle” yarışlarına da katılım sağlanacaktır.