×
WEB MAIL TELEFON REHBERİ ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ AÇILAN DERSLER UZAKTAN EĞİTİM KAMPÜSTE YAŞAM KÜTÜPHANE PORTALI ULAŞIM

2014 yılından itibaren yürütülen TÜBİTAK ve British Council İkili İşbirliği, “Kâtip Çelebi-Newton Fonu” çerçevesinde Türkiye ile Birleşik Krallık (İngiltere, Galler, İskoçya, Kuzey İrlanda) arasında bilim, teknoloji ve yenilik alanlarında işbirliğinin geliştirilmesini desteklemek amacıyla oluşturulmuş bir programdır. 2551 TÜBİTAK-British Council İkili İşbirliği (Institutional Links) programı bağlamında iki ülkenin ortaklaşa açtığı çağrılardan sürdürülebilir araştırma ve yenilik ortaklıklarının kurulması beklenmektedir.

Çağrı açılış tarihi: 16 Ağustos
Çağrı kapanış tarihi: 31 Ekim 2016

İşbirliği araştırma alanları:

  • Information and Communication Technologies (ICT)
  • Energy Efficiency Technologies
  • Health Technologies
  • New Approaches and Methods in Social Sciences and Humanities
  • Education: Teacher Education and Learning Outcomes
  • Economic development, family studies, urban studies and living together
  • Optics, photonics, laser, semiconducting technologies, cryptology
  • Environmental Management and Policy
  • Advance Manufacturing, intelligence manufacturing systems

Bütçe üst limitleri Türkiye’den başvuran araştırmacılar için TÜBİTAK tarafından proje başına sosyal bilimler alanında 360.000 TL, diğer ortak araştırma alanlarında 720.000 TL olarak belirlenmiştir.

Birleşik Krallık’tan başvuran araştırmacılar için British Council tarafından bütün alanlar için proje başına üst limit £150.000 olarak belirlenmiştir.

Yeni Ortak Başvuru Sistemi

Türkiye ve Birleşik Krallık’taki işbirliği tarafı araştırmacılarının http://uidb-pbs.tubitak.gov.tr/adresinde bulunan ve İngilizce dilindeki Ortak Başvuru Formu’nu 31 Ekim 2016 tarihine kadar birlikte doldurmaları ve diğer başvuru adımlarını tamamlayıp, ıslak imzak imzalı olarak iletilmesi gereken belgeleri en geç 14 Kasım 2016 tarihine kadar TÜBİTAK’a ulaşacak şekilde posta ile iletmeleri gerekmektedir.

Hâli hazırda, başvuru sistemine yalnızca TÜBİTAK, ARBİS sistemine kayıtlı araştırmacılar erişebilmektedir. Bu nedenle başvuru formunu ve (hem Türk araştırmacılar hem de Birleşik Krallık araştırmacılar için) istenilen ek belgeleri Türkiye’deki araştırmacının sisteme yüklemesi gerekmektedir. Bununla beraber, Birleşik Krallık araştırmacılarının da sisteme girip işlem yapabilmeleri için gereken altyapı çalışmaları sürdürülmekte olup tamamlandığında TÜBİTAK ana sayfasından ilan edilecektir. Başvuru işlemleriyle ilgili tüm ayrıntılara (örnek başvuru formu veistenilen ek belgeler) British Council İkili İşbirliği Çağrısı internet sayfasından da erişilebilir.

Sorularınızı newtonfund@britishcouncil.org.tr ve uidb@tubitak.gov.tr adreslerine iletebilirsiniz.