×
WEB MAIL TELEFON REHBERİ ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ AÇILAN DERSLER UZAKTAN EĞİTİM KAMPÜSTE YAŞAM KÜTÜPHANE PORTALI ULAŞIM

Ankara Kalkınma Ajansı Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi Temmuz Ayı Başvuruları Açılmıştır!

Ankara Kalkınma Ajansı bölgesindeki paydaşların proje yönetim ve yürütme kapasitesini arttırarak hem Ajans mali destek, hem de ulusal ve uluslararası proje fonu sağlayan kuruluşların fon kaynaklarından azami etkinlikte yararlanması amacıyla proje hazırlama ve uygulama eğitimleri düzenlemektedir.  Ajans uzmanları tarafından verilecek olan yeni eğitim programı Temmuz ayı içinde 2 gün olarak (20-21 Temmuz 2016) Ajans binasında gerçekleştirilecektir.

Proje Döngüsü Yönetimi eğitimlerinde proje hazırlama yöntemi olarak AB ve Diğer Uluslararası Fon Kaynakları’nın tercih ettiği Proje Yönetim Döngüsü (PCM) ve Mantıksal Çerçeve yaklaşımı baz alınmaktadır. PCM mantığına uygun hazırlanan eğitim içeriğinde bir projenin fikir oluşturulma aşamasından tamamlanma aşamasına kadar olan süreçler ele alınacaktır. Bu kapsamda eğitimlerde;  proje döngüsü yönetimi mantığı, sorun analizi, paydaş analizi, hedef analizi, strateji analizi, mantıksal çerçeve matrisi, faaliyet planı ve bütçe hazırlama, hibe programları başvuru formları tanıma başlıkları içerilecektir.

Eğitimler yıl boyunca belirli aralıklarla düzenlenmeye devam edecektir. Eğitim Başvuru talepleri http://www.ankaraka.org.tr/form/egitim-pcm-2016/  adresinden alınacaktır. Bir eğitim programı için ortalama katılımcı sayısı 30-40 kişi olarak düşünülmektedir. Aynı eğitim oturumuna bir kurumdan ikiden fazla katılımcı alınamayacaktır. Gelen başvurular üzerinden Ankara Kalkınma Ajansı’nın yapacağı bir değerlendirmeyle belirlenecek katılımcılara, eğitim başvurusu sırasında belirtilen e-posta adresi üzerinden eğitim tarihi, saati, programı gibi bilgiler iletilecektir.

Başvuru

Temmuz ayında düzenlenecek eğitime başvurmak için tıklayınız.