TÜBİTAK ile Lindau Konseyi ve Vakfı arasında imzalanan ‘Mutabakat Zaptı’ çerçevesinde, Kimya ve Kimya Mühendisliği alanlarında Türkiye’de lisans veya lisansüstü eğitimlerine devam eden üstün başarılı öğrenciler ile yaptığı çalışmalarla bilime gelecekte ulusal ve uluslararası düzeyde önemli katkılarda bulunabilecek niteliklere sahip doktora dereceli genç araştırmacıların, 2016 yılında 66.’sı düzenlenecek olan “Lindau Nobel Ödüllü Bilim İnsanları Toplantısı”na katılımları için destek verilecektir.

Başvurular öğrenim durumuna göre 4 farklı kategoride alınacaktır.

Kategoriler:

• Lisans Öğrencileri (1)
  • Yüksek Lisans Öğrencileri (1)
  • Doktora Öğrencileri (1)
  • Doktora Derecesine Sahip Araştırmacılar (2)

(1) Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora Öğrencileri için yalnızca Fizik alanında/bölümünde Türkiye’de eğitimlerine/akademik çalışmalarına devam edenler. Tıpta uzmanlık öğrencileri, doktora öğrencileri kategorisinde başvuru yapabilir.

(2) Doktora derecesine sahip araştırmacılar için Fizik alanında/bölümünde Türkiye’de akademik çalışmalarına devam edenler. Tıpta uzmanlık derecesine sahip olanlar da doktora derecesine sahip araştırmacılar kategorisinde başvuru yapabilirler.

Program ile ilgili ayrıntılı bilgi için lütfen tıklayınız.