Çankaya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ve Çankaya Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi tarafından ortaklaşa olarak 3 Haziran 2016 tarihinde düzenlenen 10. Ar-Ge Proje Pazarı etkinliği, öğrencilerin, akademisyenlerin ve sanayi temsilcilerinin katılımı ile gerçekleşmiştir.

Etkinlikte Bilgisayar Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Makina Mühendisliği ve Mekatronik Mühendisliği bölümleri öğrencileri yarışmıştır. Belirtilen her bir bölüm içerisinde öğrenci projeleri arasından 3’er proje seçilmiştir ve 10. Ar-Ge Proje Pazarı etkinliğinde yarışmaya hak kazanmıştır. Etkinlikte toplam 15 projenin sunumu yapılmıştır. Her bir bölüm için birinciler belirlenmiş olup aşağıdaki tabloda bilgileri verilmektedir:

Bölüm Adı Öğrenci İsimleri Proje Adı Proje Danışman(lar)ı
Bilgisayar Mühendisliği -Muhammed Nesib Tekin

-Fatma Kel

-Aysun Kadıoğlu

GÖBEKLİ TEPE: Biçimlendirilmiş Hikâye Odaklı İnteraktif Sanal Gerçeklik Sistemi Yrd. Doç. Dr. Murat Yılmaz
Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği -Nihat Mert Ünal

-Muhammed Nesib Tekin

5G Teknolojisi İçin Spektrumdaki Boşlukları Algılama Modülünün FPGA Kartı Üzerinde Tasarımı Prof. Dr. Halil Tanyer Eyyuboğlu
Endüstri Mühendisliği -Gözden Ahsen Aydın

-Burak Çelik

-Damla Pınar Güvener