×
WEB MAIL TELEFON REHBERİ ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ AÇILAN DERSLER UZAKTAN EĞİTİM KAMPÜSTE YAŞAM KÜTÜPHANE PORTALI ULAŞIM

TÜBİTAK-NIH 2554 “Uygun Bütçeli Tıbbi Teknolojiler” İkili İşbirliği Destek Programı 3. Çağrı süreci Duyurusu

TÜBİTAK ile Amerika Birleşik Devletleri National Institute of Health (NIH) arasında 25 Nisan 2013 tarihinde Bilim ve Teknoloji esasında teati edilen niyet mektubu uyarınca, ortak araştırma ve geliştirme (Ar-Ge) projeleri desteklenecektir.

TÜBİTAK-NIH 2554 “Uygun Bütçeli Tıbbi Teknolojiler” İkili İşbirliği Programı senede üç kere açılacak olup önümüzdeki dönem olan üçüncü çağrı dönemi 5 Mayıs 2016 tarihinde başlayıp, 5 Temmuz 2016 tarihinde sona erecektir.

NOT: ABD’li araştırmacılar için üçüncü çağrı dönemi bitiş tarihi 5 Haziran 2016’dır.

Amaç: Çağrı, Türk ve Amerikan bilim insanları arasındaki araştırma ortaklıklarından doğan başvuruları teşvik ederek uygun bütçeli tanı ve tedavi teknolojilerinin gelişmesiyle düşük ve orta seviye kaynak gerektiren tıbbi ihtiyaçların karşılanmasını amaçlamaktadır.

Çağrı Kapsamında Gerçekleştirilebilecek Örnek Çalışma Konuları:

Bu çağrı çerçevesinde hedeflenen kanser hastalığına yönelik tasarlanan teknolojiler, aşağıdakilerle sınırlı olmamakla birlikte, bunlar gibi olabilir:

  • Terapi sonrası tekrarlamaların görüntülenmesi, tedaviye tepki ve iyileştirmenin gözlemlenmesi için çoklu araçların geliştirilmesi ve klinik öncesi araştırma modelleri,
  • Klinik araştırma çabalarının desteklenmesi amacıyla dirençli hastalara yönelik çıktı raporlarının toplanmasını amaçlayan düşük bütçeli teknolojilerin geliştirilmesi,
  • Kanserin erken tespiti, teşhisi, prognozu (kıyas) ve tedavisinin spesifikliğini ve hassasiyetini geliştirmeye yönelik görüntüleme teknolojilerinin geliştirilmesi,
  • Ultrason teknolojisinin tıpta kullanımı
  • Risk ve hayatta kalma (survival) değerlendirmelerine yönelik teknolojiler,
  • Hastaların biyoörneklerinin toplanmasına, stabilazyonuna/korunmasına, taşınmasına ve ardından teşhislerine dair düşük maliyetli teknolojiler vb.

Türk bilim insanları/uzmanlar için:

Türkiye’den giden Türk bilim insanları ve uzmanların uluslararası seyahat giderlerinin yanı sıra konaklama masrafları ve ayrıca yeme içme masraflarını karşılamak üzere 100 ABD Doları karşılığı Türk Lirası gündelik TÜBİTAK tarafından ödenir. Çağrı kapsamında yurtdışı seyahat desteği, konaklama ve yeme-içme desteğinin yanı sıra ayrıca Türk tarafına TÜBİTAK tarafından 360.000TL’ye kadar araştırma desteği de verilmektedir.

Çağrı ile ilgili halihazırda açıklanmış olan detaylara ABD’li araştırmacılarhttp://grants.nih.gov/grants/guide/pa-files/PAR-15-276.html sayfasından, Türk araştırmacılar isewww.tubitak.gov.tr/uidb sayfasından ulaşabilmektedir.

Söz konusu işbirliği çerçevesinde TÜBİTAK’a proje önerisi sunmak isteyen araştırmacıların, çağrının açılmasını takiben http://uidb-pbs.tubitak.gov.tr/ adresinden ulaşacakları sisteme yüklenecek olan “Türkçe Başvuru Formu” ve “İngilizce Başvuru Formu”nu elektronik olarak doldurması ve özellikle belirtilen belgelerin çıktılarının alınarak çağrının açıklanacak olan son başvuru tarihine kadar İkili ve Çoklu İlişkiler Müdürlüğü, TÜBİTAK’a teslim edilmesi gerekmektedir.