×
WEB MAIL TELEFON REHBERİ ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ AÇILAN DERSLER UZAKTAN EĞİTİM KAMPÜSTE YAŞAM KÜTÜPHANE PORTALI ULAŞIM

Türkiye, Yaşam Bilimleri, Moleküler Biyoloji ve Genetik alanlarında  dünyada öncü kuruluşlardan biri olan Avrupa Moleküler Biyoloji Organizasyonu’na (EMBO) 1993 yılından beri üyedir.

EMBO’nun çeşitli destek ve programlarından araştırmalarınızda yararlanabildiğiniz gibi, (http://tubitak.gov.tr/tr/kurumsal/uluslararasi/cok-tarafli-programlar/embo/icerik-embo), EMBO’nun düzenlediği ya da düzenlenmesine destek verdiği konferans, pratik kurs ve çalıştaylara katılabilirsiniz.

  • EMBO Konferansı

Problems of Listeriosis ISOPOL XIX **

 (14-17 Haziran 2016, Paris, Fransa)

 

Poster sunumlar için özet girişi son tarihi: 15 Mayıs 2016

 

Kayıt için son başvuru tarihi: 31 Mayıs 2016

Konferans Hakkında:

Listeria monocytogenes, bağışıklık sistemi baskılanmış kişilerde, yenidoğanlarda, yaşlı ve hamilelerde gıda kaynaklı ciddi enfeksiyonlara sebebiyet veren bir bakteridir. Listeriakaynaklı ölüm oranı günümüzde %30 civarındadır. Gıdalarda Listeria kirliliğinin olması durumunda, bu gıdaların pazardan toplatılması gerekmektedir.

EMBO ISOPOL XIX Konferansı her üç yılda bir gerçekleşmekte olup bu sene 19.’su gerçekleştirilecektir. Konferansa dünyanın pek çok ülkesinden Listeria, listeriosis epidemiyolojisi, diagnostiği ile genomu, post genomu, temel mikrobiyoloji, medikal mikrobiyoloji, hücre biyolojisi ve patogenez alanlarından araştırmacılar katılım sağlamaktadır.

Kimler başvurabilir:

Koferans, bu alanda öğrenim gören öğrenciler ile araştırma yapan doktora öğrencileri, doktora derecesine sahip araştırmacılar, endüstriden ve halk sağlığı sektöründen konuyla ilgilenen araştırmacıların katılımına açıktır.

 

Ayrıntılı bilgi ve kayıt için, http://www.isopol2016.org/#overview  ağ sayfasını ziyaret ediniz.

*Katılım ve seyahat desteği için TÜBİTAK 2224A  Yurt Dışı Bilimsel Etkinliklere Katılma Desteği Programı’na başvurabilirsiniz.

Başvuru koşulları ve detay bilgi için http://www.tubitak.gov.tr/tr/destekler/bilimsel-etkinlik/etkinliklere-katilma-destekleri/icerik-2224-a-yurt-disi-bilimsel-etkinliklere-katilma-destegi-programi bağlantısını ziyaret ediniz.