×
WEB MAIL TELEFON REHBERİ ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ AÇILAN DERSLER UZAKTAN EĞİTİM KAMPÜSTE YAŞAM KÜTÜPHANE PORTALI ULAŞIM

Destek Kapsamı

Program kapsamında, Doğa Bilimleri, Mühendislik ve Teknoloji, Tıbbi Bilimler, Tarımsal Bilimler, Sosyal ve Beşeri Bilimler alanlarında yurt dışında düzenlenen kongre, konferans, sempozyum vb. bilimsel etkinliklere katılım için destek verilecektir.

Yurt dışındaki bilimsel etkinliklere katılmak isteyen, lisansüstü eğitim ve/veya araştırma ile doktora sonrası çalışmalar yapan bilim insanlarına yol, konaklama ve etkinlik katılım ücreti için destek sağlanır.

(Güncelleme tarihi 02.01.2018)

Destek Miktarı ve Ödeme Şekli

  • Yurt dışında düzenlenen bilimsel etkinliklere katılacak kişilere verilecek desteğin üst sınırı Avrupa ülkeleri ve Avrupa dışındaki ülkeler için ayrı olmak üzere her yıl Bilim Kurulu kararı ile belirlenir.
  • Avrupa ülkeleri için en fazla 1.000 ABD Doları karşılığı TL’dir. Avrupa dışındaki Amerika ve Uzak Doğu ülkeleri için en fazla 1.500 ABD Doları karşılığı TL’dir. Üst limitler ülkelere göre değişiklik göstermektedir.

Ülkelere göre belirlenen destek miktarları için tıklayınız.

  • Yurt Dışı Bilimsel Etkinliklere Katılım Desteği, tüm harcama belgelerinin BİDEB’e gönderilmesinden sonra kişinin kendi adına açılmış banka hesabına ödenir.
  • Başvurulan etkinlik kapsamında başka bir kurum/kuruluştan yol, konaklama ve etkinlik katılım ücreti için destek alınması durumunda TÜBİTAK desteğinden ilgili tutarlar düşülür.

Başvuru Tarihleri

Başvuru bir yılda en çok 4 dönem halinde alınır. Başvuruların, etkinliğin düzenleneceği aydan en geç bir önceki başvuru döneminde yapılması gerekmektedir. Başvuru döneminin bulunduğu ay içerisinde düzenlenecek veya öncesinde düzenlenmiş, geçmiş bir etkinlik için başvuru yapılamaz.

Başvuru Dönemi Açılış Tarihi Kapanış Tarihi Sonuç Açıklama
1. Dönem  15 Ocak 2018 31 Ocak 2018 Nisan 2018
2. Dönem 2 Nisan 2018 30 Nisan 2018 Temmuz 2018
3. Dönem 2 Temmuz 2018 31 Temmuz 2018 Ekim 2018
4. Dönem 1 Ekim 2018 31 Ekim 2018 Ocak 2019

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.