Çankaya Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği öğrencileri Serkan Türkoğlu ve Burak Biçer ile Çankaya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunu Mehmet Arslan tarafından geliştirilen StationEar projesi ODTÜ’nün düzenlediği “Yeni Fikirler Yeni İşler” yarışmasında 120.000$ değerinde IBM Bluemix Bulut Bilişim ödülüne layık görüldü. Öğrencilerimiz ödüllerini IBM Bulut Bilişim Yöneticisi Jale Akyel’in elinden aldılar. Ayrıca bu sene ilk defa düzenlenen tüm kategorilerdeki projelerin yarıştığı Halk Oylamasında ise en çok beğenilen proje olarak birincilik ödülünü Odtü Teknokent Genel Müdürü Mustafa İhsan Kızıltaş’ın elinden aldılar.

yfyi

Bu sene 2000 proje arasından iki kategoride de ödül alan öğrencilerimiz amaçlarının projeyi bitirerek ülke ekonomisine ve bilime katkı sağlamak olduğunu söylediler.

Öğrencilerimizi bu büyük başarılarından dolayı tebrik ediyoruz.