Program Hakkında

TÜBİTAK, bilim merkezlerinin toplumumuzda bilim kültürünü yaygınlaştırmak için son derece kritik bir rol üstleneceği öngörüsünden yola çıkarak, ülkemizde bu merkezlerin kurulmasını ve yıllar içinde sayılarının artırılmasını hedeflemektedir.

Bu amaç doğrultusunda, Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu’nun 23. toplantısında özellikle çocukların ve gençlerin bilime olan ilgi ve meraklarını artıracak, teknolojiyi daha doğru kullanmalarını sağlayacak bilim merkezlerinin 2016 yılı itibarıyla tüm büyükşehirlerde, 2023 yılı itibarıyla da tüm illerde kurulmasına yönelik çalışmaların yerel yönetimlerle işbirliği halinde gerçekleştirilmesine karar verilmiştir.

Kimler Başvurabilir?

Bu destek kapsamında il belediyelerinin bilim merkezi kurulması projeleri desteklenecektir.

TÜBİTAK Başkanı tarafından uygun görülen hallerde, illerde bulunan valilik, üniversite gibi kamu kurumlarının bilim merkezi kurulması projeleri de desteklenebilecektir.

Başvuru Tarihleri

Başvurularda herhangi bir zaman kısıtlaması yoktur. Proje Yürütücüsü Kurum olarak başvuruda bulunacak kamu kurumunun yazılı talebi üzerine süreç başlar.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.