Bu program ile,

• Yurt dışındaki üniversitelerde (en az doktora dereceli)
  • Yurt dışındaki kamu/özel araştırma kuruluşlarında (5 yıl sektör deneyimine sahip)

çalışmakta olan Türk/yabancı seçkin bilim insanlarının Türkiye’ye getirilerek kamu veya özel sektör kurum ve kuruluşlarında

• Araştırma yapma
  • Konferans/kongre/çalıştay düzenleme, seminer verme
  • Ders verme
  • Ortak proje yazma, vb.

gibi  her türlü akademik çalışma ve Ar-Ge faaliyetlerini gerçekleştirmesine destek verilmektedir.

Ayrıca, Akademik İzin Dönemini (sabbatical) Türkiye’de geçirmek isteyen bilim insanları da program kapsamında desteklenmektedir.

Kimler Başvurabilir?

• Üniversitelere davet edilecek bilim insanı doktora veya eşdeğer bir dereceye, özel sektör veya kamu kurum ve kuruluşlarının davet edeceği bilim insanı doktora derecesine veya 5 yıllık bir iş deneyimine sahip olmalıdır.
  • Davet süresi en az bir hafta, en çok 12 ay olmalıdır.
  • Ev sahibi kurum/kuruluş, Üniversite, Kamu kurum ve kuruluşları, Ar-Ge merkezi belgesine sahip özel sektör kuruluşları veya Teknoloji Geliştirme Bölgesi şirketleri olmalıdır.
  • Akademik izin döneminde (sabbatical) gelecek konuk bilim insanları en az 3 ay en çok 12 ay için davet edilmelidir.
  • Akademik izinle (sabbatical) gelecek konuk bilim insanını davet eden üniversite veya enstitünün konuk bilim insanına çalışma ofisi ve tercihen barınma imkanı sağlanacağını taahhüt etmesi gerekmektedir.

Başvurular, konuk bilim insanını davet eden ilgili bilim insanı tarafından yapılır. Davet eden bilim insanı aynı başvuru döneminde birden fazla konuk davet edebilir fakat her konuk için ayrı başvuru yapılmalıdır.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.