Çankaya Üniversitesi, 2014 yılında 22. sıradaki yerini 2 sıra geliştirerek 2015 yılında 20. sıraya yükselmiştir.

TÜBİTAK tarafından, üniversitelerin girişimcilik ve yenilikçilik performanslarına göre sıralandığı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi 2015 yılı sıralaması Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık tarafından TÜBİTAK’ta düzenlenen basın toplantısında açıklandı.

Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi ile üniversitelerde girişimcilik ve yenilikçilik faaliyetlerinin teşvik edilmesinin amaçlandığını belirten Bakan Işık, “Bu çalışma, üniversitelerin eğitim kalitesine göre sıralandığı bir liste veya en başarılı üniversiteyi ortaya koyan bir sıralama değildir” diye konuştu.

Basın Toplantısına Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın yanı sıra, Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Davut Kavranoğlu, Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Cevahir Bozkurt, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Arif Ergin, Başkan Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Çelik, Prof. Dr. Erol Arcaklıoğlu, Genel Sekreter Arif Koyuncu katıldılar.

Sıralamaya giren üniversitelerin tam listesi için tıklayınız.