×
WEB MAIL TELEFON REHBERİ ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ AÇILAN DERSLER UZAKTAN EĞİTİM KAMPÜSTE YAŞAM KÜTÜPHANE PORTALI ULAŞIM
Türk Sanayii için Ufuk 2020 Programı Ankara Ticaret Odası (ATO) Congressium’da Çankaya Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisinin de iştiraki ile geniş bir katılım gerçekleştirildi.
TÜBİTAK tarafından, Ülkemiz sanayi kuruluşlarının üst düzey yetkililerinin AB Ufuk 2020 Programı konusundaki farkındalık ve bilgi seviyelerinin artırılması ile Ufuk 2020 Programı kapsamındaki teşviklerden azami istifade edebilmeleri amacıyla, 6 Mayıs 2015 tarihinde Ankara’da “Türk Sanayisi için Ufuk 2020” isimli bir etkinlik düzenlenmiştir. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın teşrifleri ile gerçekleştirilen etkinliğe ülkemizden ve Avrupa’dan sanayi temsilcileri, konuşmaları ve başarı hikâyeleri ile yer aldı.
AB ile Entegrasyon Sürecinde Ufuk 2020’nin Önemi
Ülkemizin Ufuk 2020 programına katılımı bilgi, deneyim ve teknoloji paylaşımına yönelik işbirliği alanındaki güçlü iradeyi gösterdiğini vurgulayan Bakan Işık “Biz AB ile entegrasyon sürecimizin en önemli göstergesi olan Çerçeve Programlara güçlü bir şekilde destek vermeye devam edeceğiz. Zira Birliğe tam üye olarak katılıma ilişkin yürütülen müzakere surecinde bugüne kadar kapatabildiğimiz tek fasıl “Bilim ve Araştırma” faslı olmuştur.” dedi.
Türk Sanayisine Ufuk 2020’den Kapsamlı Destek
TÜBİTAK’ın ve Avrupa Birliği’nin sağladığı geniş kapsamlı destek ve teşvik programlarına da değinen Bakan Fikri Işık, Ufuk 2020’nin değişen yapısı, sanayiye olan güçlü vurgu ve sanayiden beklentinin artması dolayısıyla sanayi kuruluşlarının Ufuk 2020’ye katılımlarının önemli olduğunu belirtti. Kahve arasında sanayi temsilcileri ile bir araya gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, sanayicilerimizin yoğun ilgisi ile karşılaştı ve katılımcıların sorularını yanıtladı.
Ufuk 2020 Dünya’nın En Büyük Sivil Araştırma ve Yenilik Programı
TÜBİTAK Başkan V. Prof. Dr. Mehmet Çelik tarafından Ufuk 2020 Programı ve Türk Sanayiinin programa katılımının önemi hakkında bir sunum gerçekleştirildi. Konuşmasında, özel sektörde AR-GE ve yeniliğe ayrılan kaynakların arttığını vurgulayan Çelik, “Ufuk 2020, dünyanın en büyük sivil araştırma ve yenilik programı olarak önemli bir işbirliği ve deneyim ortamı olarak öne çıkmaktadır. Dolayısıyla Ar-Ge ve yenilik deneyimimizin artırılması için ülkemizin ve özellikle ülke sanayimizin Ufuk 2020’ye katılımını çok önemsiyoruz” dedi
Etkinlik kapsamında ayrıca ATOS Araştırma ve Yenilik Direktörü Josema CAVANILLAS, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet BÜYÜKEKŞİ, AB Türkiye Delegasyonu Maslahatgüzarı Bela SZOMBATI uluslararası işbirliklerine yönelik Ufuk 2020’nin önemini belirten konuşmalar yapmış,  Arçelik AB Projeleri Yürütücüsü Haluk GÖKMEN ve Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği AR-GE Enstitüsü Direktörü Tülay ÇAĞLAYAN ÖZLÜ ise AB Çerçeve Programlardaki başarı hikâyelerini katılımcılar ile paylaşmıştır. Program, TÜBİTAK Uluslararası İşbirliği Daire Başkanı ve Ufuk 2020 Ulusal Koordinatörü Hakan KARATAŞ’ın yoğun ilgi gören “Ufuk 2020 Programına yönelik TÜBİTAK Teşvik ve Destek Programları” sunumu ile sona ermiştir.