×
WEB MAIL TELEFON REHBERİ ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ AÇILAN DERSLER UZAKTAN EĞİTİM KAMPÜSTE YAŞAM KÜTÜPHANE PORTALI ULAŞIM

İNOVATİM NEDİR?

İnovatim Türkiye’de bulunan 80 üniversitede inovasyon, entelektüel sermaye, bilgi ekonomisi, girişimcilik konularında kendini geliştirerek çalışmalar gerçekleştirecek 1500 kişilik inovatif bir ailedir.

Temsilciler yıl içerisinde İnovatim ailesine özel olarak gerçekleştirilecek olan eğitimler, çalıştaylar, yurtiçi-yurtdışı teknik geziler, proje yönetimleri ve kariyer çalışmaları etkinliklerine katılarak, kişisel gelişimlerine önem verecek inovasyonun etki alanını üniversitelere yayacak, geleceğin Türkiye’sinde genç beyinlerin önünü açmaya öncülük edecektir.

Ayrıca yıl içerisinde Türkiye İnovasyon Haftası etkinliklerine katılarak birbirinden önemli konuşmacılara mihmandarlık yapacak, katılımcı üniversiteleri etkinlik boyunca koordine edecek ve etkinlikte önemli roller üstleneceklerdir.

İnovaTİM Projesi Bir Yıllık Çalışma Planı

Eğitimler:

İnovaTİM ekipleri, yıl içerisinde inovasyon, entellektüel sermaye, bilgi çağı ekonomisi ve bilimsel gelişmeler üzerine İstanbul, Ankara, İzmir ve Kayseri merkezli eğitimler alacaklardır.

Yurtdışı teknik geziler:

Başarılı İnovaTİM’ler yıl içerisinde yurtdışında bulunan teknoloji merkezlerine ziyaretler gerçekleştirerek gözlemler yapacaklardır.

* Yurtdışı teknik gezilerin ilk ayağı 1-4 Haziran 2015 tarihleri arasında Hollanda’ya gerçekleştirilecektir.

Fikir çalıştayları:

İnovaTİM ekiplerinin il ve bölgesel anlamda inovasyon ve entellektüel sermayenin gelişimi, İnovaTİM projesi bünyesinde geliştirilebilecek projeler ve bireysel çalışmalar üzerine çalıştaylar gerçekleştireceklerdir.

*Üniversite liderleri yıl içerisinde Ankara Merkezli gerçekleştirilecek olan İnovaTİM Fikir Atölyelerine katılarak ekip içerisinde alınan kararları ve fikirleri tüm üniversiteleri kapsayacak şekilde tartışmaya açacaklardır.

Proje havuzu:

İnovaTİM ekipleri gerçekleştirmek istedikleri projeleri yeterli olgunluk düzeyine getirmek üzere danışmanlıklar alarak projelerini melek yatırımcılar, akademisyenler ve iş adamlarına sunma fırsatı yakalayacaklardır.

Mentorluk sistemi:

İnovaTİM ekiplerinin ilgi alanlarına ve kariyer hedeflerine uygun olarak bir mentorluk sistemi geliştirilecektir.

Staj ve iş fırsatları:

İnovaTİM ekipleri Türkiye İnovasyon Haftalarında önemli sorumluluklar üstlenerek Göster Kendini Kariyer Etkinliği’ne katılma fırsatı yakalayacak ve staj imkanları elde edeceklerdir.

Daha ayrıntılı bilgi için www.inovatim.org adresini ziyaret edebilirsiniz.