×
WEB MAIL TELEFON REHBERİ ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ AÇILAN DERSLER UZAKTAN EĞİTİM KAMPÜSTE YAŞAM KÜTÜPHANE PORTALI ULAŞIM

AB-Türkiye Sivil Toplum Diyaloğu Programının yeni dönemi 2015 yılında yayımlanan teklif çağrıları ile devam ediyor. Programın dördüncü ayağını oluşturacak bu dönemde, yaklaşık 11 milyon Avro bütçeyle, AB’nin dokuz politika alanında geliştirilecek projelerin desteklenmesi hedefleniyor. Bu dokuz alan arasındaysa çevre; enerji; tüketicinin ve sağlığın korunması; adalet, özgürlük ve güvenlik; iş kurma hakkı ve hizmet sunumu serbestisi, bölgesel politika ve yapısal araçların koordinasyonu; işletme ve sanayi politikası; tarım ve balıkçılık ile eğitim yer alıyor.

Dokuz hibe programı kapsamında proje başına en fazla 150.000 Avro destek sağlanıyor. Sunulan projelerin uygulama süreci en az 10 en fazla 15 ay olabilecek ve proje başvuruları ise İngilizce olarak Merkezi Finans ve İhale Birimi’ne yapılacak.

Sivil Toplum Diyaloğu hibe programlarında başvuru sahiplerinin eş-başvuranlarla birlikte başvurması zorunlu. Türkiye’den başvuru sahiplerinin AB Üye Ülkelerinden en az bir eş-başvuranı ve AB Üye Ülkelerinden başvuru sahiplerinin Türkiye’den en az bir eş-başvuranı bulunması gerekiyor.

Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından Türkiye ve AB sivil toplumları arasındaki diyaloğun güçlendirilmesi amacıyla geliştirilen Sivil Toplum Diyaloğu IV Hibe Programının potansiyel başvuru sahiplerine tanıtılması amacıyla İzmir, İstanbul ve Ankara illerinde bilgilendirme günleri düzenlenecek.

Bilgilendirme günleri 30 Nisan’da İzmir’de, 6 Mayıs’ta İstanbul’da ve 8 Mayıs’ta Ankara’da gerçekleştirilecek. Bilgilendirme günleri ile ilgili detaylara bu bağlantıdan  ulaşabilirsiniz. Söz konusu bilgilendirme günlerine katılmak isteyenlerin  http://siviltoplumdiyalogu.org/csd-iv adresindeki kayıt formunu doldurarak kayıt olmaları beklenmektedir.

Program ile ilgili detaylı bilgi ve hibe başvuru rehberleri http://www.ab.gov.tr/index.php?p=48092&l=1  ya da www.mfib.gov.tr adreslerinden ulaşabilirsiniz. Daha fazla bilgi için  Sivil Toplum Diyalogu Programı web sayfasını inceleyebilirsiniz.