Ege Üniversitesi, TÜBİTAK ve Elginkan Vakfı’nın maddi katkıları, USİMP ve sponsor kurumların desteği ile 11-12 Aralık 2014 tarihleri arasında “Üniversite Patentleri Yarışıyor” ana temalı “3. Ar-Ge ve Teknoloji Günleri – AreGE3”  etkinliğini İzmir’de düzenliyor. Özel Ödüller ile dereceye giren patentlerin ticarileştirilmesine ve hayata geçmesine de destek verilmektedir:

• Üniversite Patentleri yarışmasında dereceye giren ilk 3 patent toplamda 40.000 TL ödülün sahibi olacak,
  • Patent yarışmasında ilk 10 arasında seçilen patentler için Viveka tarafından iş modellemesi eğitimi ve EÜ EBİLTEM-TTO tarafından ise ticarileştirme desteği verilecek,
  • Ayrıca dereceye giren ilk 3 patente yine EÜ EBİLTEM-TTO tarafındanticarileştirme planı hazırlanması hizmeti verilecek,
  • Girişimciler için Stand Alanı – Startup Zone” bölümünde ileri teknoloji firmaları yer alacak,
  • Üniversite patent sahipleri ve firmalar arasında ikili görüşme (B2B) etkinliği düzenlenecek,
  • “Ege Üniversitesi Yılın Buluşçusu” ödülünü kazanan patent için Tanıtım Videosu hazırlanacak,
  • Ödül sahiplerine Yalçıner Patent firması tarafından patent vekilliği desteği verilecek,
  • 3D Yazıcı, Google Glass, Google Cardboard ve Oculus Rift (arttırılmış gerçeklik gözlüğü) gibi çığır açan teknolojiler AreGE3’te yer alacak,
  • Ayrıca TED videoları seansı ile ilham verici sunumlar olacak.

AreGE3’de Üniversiteler ile toplumun farklı kesimlerinin bir araya getirilerek üniversite patentlerinin değerlendirilmesi ve ticarileştirilebilecek patentlerin sanayi ve yatırımcılar ile buluşması ve işbirliklerinin oluşturulması amaçlanmaktadır. Başta “Üniversite Patentleri Yarışması” olmak üzere program kapsamında:

Ege Üniversitesi birimlerinin sektöre yönelik hizmetlerini tanıtan standlar, Paneller, Girişimciler İçin Stand alanı-Startup Zone, Patent Pazarı, 3D yazıcı ve Google Glass, TED Videoları Gösterimleri, Steve Jobs Patentleri Sergisi ve B2B Programı gibi interaktif bölümler de yer alacaktır.    Katılımın herkese açık ve ücretsiz olduğu “3. Ege Ar-Ge ve Teknoloji Günleri-AreGE3” hakkında detaylı bilgiye www.arege.ege.edu.tr adresinden ulaşılabilir.

40.000TL ödüllü “Üniversite Patentleri Yarışması”

TÜBİTAK ve ELGİNKAN VAKFI desteği ile düzenlenecek patent yarışmasına, patent başvurusu yapılmış Üniversite kaynaklı bilimsel araştırmaları ile Üniversitelerin öğretim elemanları, lisans ve lisansüstü programlarında öğrenim gören öğrenciler veya Üniversitelerin teknoloji transfer ofisleri başvurabilirler. Başvuru yapmak için tıklayınız. Son Başvuru Tarihi 14 Kasım 2014. Yarışmada dereceye giren ilk 3 patent toplamda 40.000 TL ödülün sahibi olacaktır. Başvuru koşulları için tıklayınız.

Girişimciler için Stand Alanı – Startup Zone

“Girişimciler için Stand Alanı – Startup Zone” bölümünde 20 girişimciye ücretsiz stand alanı verilecektir. Girişimciler ücretsiz yararlanacakları bu hizmet ile teknolojilerini tanıtma ve farklı yatırımcı-müşterilerle tanışma fırsatı yakalayacaktır.   Katılımcılar, 3D Yazıcı, Google Glass, Google Cardboard ve Oculus Rift (arttırılmış gerçeklik gözlüğü) teknolojilerini tanıma fırsatı yakalayacaklardır.   Başvurusu yapmak için tıklayınız. Son Başvuru Tarihi 15 Kasım 2014.

Patent Pazarı

Üniversite Patentleri Yarışmasına başvuru yapan araştırmacılar, patentlerini sergilemeimkanı bulacaklardır. Patent pazarında yer alacak posterlerin basım işlemleri EÜ EBİLTEM-TTO tarafından yapılacaktır. Patent Pazarı başvuruları, Üniversitesi Patent Yarışması başvurusu ile yapılmaktadır.   Başvurmak için tıklayınız.

Üniversite-Firma İkili Görüşmeleri  (B2B)

Üniversite Patentleri Yarışmasına başvuru yapan araştırmacılar, patentlerinin ticarileşebilmesi için firmalarla işbirliği kurma ve uzmanlık alanlarını sanayiye aktarma fırsatı elde edeceklerdir. Firmalar ise üniversitelerin sahip oldukları patentleri lisanslama ve yeni ar-ge projelerine başlama imkanı yakalayacaklardır.   Üniversite patent sahipleri ve firmalar arasında yapılacak olan B2B etkinliğine kayıt içinhttp://arege.ege.edu.tr/b2b adresindedir.

Detaylı Bilgi İçin: Uzm. Pınar ERYEŞİL- EÜ. EBİLTEM Teknoloji Transfer Ofisi  pinar.eryesil@ebiltem.ege.edu.tr   00 90 232 343 44 00 – 157