×
WEB MAIL TELEFON REHBERİ ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ AÇILAN DERSLER UZAKTAN EĞİTİM KAMPÜSTE YAŞAM KÜTÜPHANE PORTALI ULAŞIM

TÜBİTAK TEYDEB 1511 – Öncelikli Alanlar Araştırma Teknoloji Geliştirme ve Yenilik Projeleri Destekleme Programı kapsamında mikro/nano elektro-mekanik sistemler (MEMS), biyomedikal ekipmanlar, gıda katkı maddeleri, fonksiyonel gıdalar ve akışkan gücü teknoloji alanlarında 14 yeni çağrı açıldı.

Ulusal Bilim, Teknoloji ve Yenilik Stratejisi (UBTYS) 2011-2016’nın hedefleri arasında yer alan;

  • Ülkemizin Ar-Ge ve yenilik kapasitesinin güçlü olduğu alanlarda hedef odaklı ve
  • Ülkemizin ivme kazanması gereken alanlarda ihtiyaç odaklı Bugüne kadar sağlık, gıda, enerji, makine imalat, bilgi ve iletişim (BİT) ve otomotiv alanlarında açılan çağrılar kapsamında desteklenen projelerle ülkemizde; teknolojik yeterliliğin ve bilgi birikiminin artırılması, mevcut yeteneklerin farklı alanlarda da değerlendirilmesi, uluslararası düzeyde rekabet edebilecek özgün teknolojilerin geliştirilmesi amaçlanmaktadır.
  • 15 Eylül 2014 itibariyle Mikro/Nano Elektro-Mekanik Sistemler (MEMS), biyomedikal ekipmanlar, gıda katkı maddeleri, fonksiyonel gıdalar ve akışkan gücü teknoloji alanlarında 14 yeni çağrı daha açılmıştır. Çağrılara başvurular, 15 Ekim 2014-19 Ocak 2015 tarihleri arasında yapılabilecektir. Program kapsamında desteklenen projeler için KOBİler %75 büyük ölçekli firmalar ise %60 oranında hibe destek alabilecektir. Ayrıca firma genel giderlerinin projedeki payını karşılamak üzere, kabul edilen proje bütçesinin %10’u destek kapsamına alınan harcama tutarına dahil edilerek belirtilen destek oranları ile desteklenecektir.
  • 9 öncelikli alana yönelik projelerin desteklenmesi amacıyla başlatılan 1511 Öncelikli Alanlar Ar-Ge Destek Programı’nda bugüne kadar açılan 79 çağrı kapsamında toplam 654 adet projenin desteklenmesine karar verilmiştir.

Detaylı bilgi içim tıklayınız.