×
WEB MAIL TELEFON REHBERİ ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ AÇILAN DERSLER UZAKTAN EĞİTİM KAMPÜSTE YAŞAM KÜTÜPHANE PORTALI ULAŞIM

Boğaziçi Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (BU-TTO), Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü (WIPO), Avrupa Patent Ofisi (EPO), Türk Patent Enstitüsü (TPE) ve TÜBİTAK Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi (BİLGEM) işbirliğiyle uluslararası düzeyde her sene düzenlenen geleneksel konferans, 30-31 Ekim 2014 tarihleri arasında Boğaziçi Üniversitesi’nde gerçekleşecek.

Bu sene “Üniversite Sanayi İşbirliktelikleri: Başarı Örnekleri” temalı olarak tertiplenen bu uluslararası konferansın tüm katılımcılara açık olan ilk gününde  (30 Ekim),  oturumlar  Fikri Mülkiyet Hakları konusunda  ulusal, bölgesel ve global kurumların yetkililerinin kurumsal stratejilerini aktarmaları ve akabinde değişik uluslararası bölgelerden başarılı Üniversite Sanayi İşbirliktelikleri öykülerinin paylaşılmasına odaklanılacak. Israil, Avrupa ve Amerikadan ayrı ayrı paneller şeklinde bir çok başarı öyküsü ve bu işbirlikleri neticesinde yepyeni ve ticaretleştirilebilinir Fikri Mülkiyet Haklarının geliştirilmeleri ve iş-modelleri incelenecek.

Konferansın ikinci gününde (31 Ekim) ise Avrupa Birliği ve diğer uluslararası fonlardan ve hibe programlarından destek alınarak gerçekleştirilmiş değişik başarılı üniversite sanayi işbirliktelikleri incelenecek. Akabinde Istanbul Kalkınma Ajansı (ISTKA) Başkanlığındaki bir panelde, İstanbul odaklı olarak bölgemizde gerçekleştirilen yeni üniversite- sanayi işbirliktelikleri/oluşumları tanıtılacak. Aynı zamanda konferansın sponsorlarından olan Istanbul Sanayi Odası (ISO) tarafından organize edilen birpanelde iseüniversite sanayi işbirlikteliklerinde nelere dikkat edilmesi ve başarı kıstasları hem akademisyenler hem de sektör temsilcisi sanayicilerce tartışılacak. İkinci günün son oturumunda ise TTO’ların “arayüz” olarak bünyesinde biraraya getirdiği “Inventor”, “Investor”, “Industrializer” ve “Incubator” paydaşlarının nasıl uyumlu çalışabileceğini modelleyen “iFOUR” çalıştayı düzenlenecek.

Konferansın nihayetinde ise Universite Sanayi İşbirliği Merkezleri Platformu (USIMP) üyelerine yönelik olarak ve TUBITAK  Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) TTO desteğinden yararlanan TTO yöneticilerinin katılacağı bir panel düzenlenecek.

Konferansı takip eden 1 – 2 Kasım tarihlerinde ise, yine Boğaziçi Üniversitesi kampüsünde, eğitime kayıt yaptırmış olan tüm TTO yönetici ve uzmanlarına, araştırmacı, patent vekili ve lisans yöneticilerine  yönelik olarak, USIMP işbirliğiyle Association of University Technology Managers  (AUTM) tarafından “Patent ve Fikri Mülkiyet Değerlendirmesi” konulu sertifikasyon eğitimi tertiplenecektir.

Teknoloji Transferi ana temasıyla düzenlenecek konferansa kayıt yaptırmak ve program hakkında bilgi almak için tıklayınız.