×
WEB MAIL TELEFON REHBERİ ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ AÇILAN DERSLER UZAKTAN EĞİTİM KAMPÜSTE YAŞAM KÜTÜPHANE PORTALI ULAŞIM

 2505 – Fransa Ulusal Bilimsel Araştırma Merkezi (CNRS) ile İkili İşbirliği Programı

TÜBİTAK ile Fransa Ulusal Bilimsel Araştırma Merkezi (Centre National de la Recherche Scientifique – CNRS) arasında mevcut 11 Şubat 1992 tarihli “İşbirliği Anlaşması” çerçevesinde 2015-2016 yıllarında yapılacak ortak araştırma projeleri desteklenecektir.

Ortak proje önermek isteyen Türk bilim insanlarının, projeyi birlikte gerçekleştirecekleri CNRS’e bağlı bir Fransız araştırma kuruluşunda çalışan araştırmacılar ile “proje ortağı” olarak anlaşmaları gerekmektedir.

Anılan işbirliği uyarınca “Gönderen Taraf” uluslararası seyahat giderlerini, “Kabul eden Taraf” ise konaklama ve yaşam giderlerini karşılayacaktır. TÜBİTAK-CNRS anlaşmasından yararlanan araştırmacılara ödenecek miktarlar aşağıda belirtilmektedir:

Türkiye’ye gelen Fransız araştırmacılar için:

Üniversite misafirhanesi düzeyinde ve eşdeğerinde konaklama masrafları, günde 20 € karşılığı TL.

Fransa’ya giden Türk araştırmacılar için:

Kalınan süre ile orantılı olarak, ayda 2000 € (lojman giderleri dahil).

İkili işbirliği projelerinde yurtdışı seyahat desteğinin yanı sıra, Türk tarafına TÜBİTAK tarafından ayrıca araştırma desteği de verilebilmektedir.

TÜBİTAK-CNRS İşbirliği 2015-2016 Yılları Uygulama Programı 1 Ocak 2015 – 31 Aralık 2016 tarihleri arasında geçerli olacaktır. Anılan program çerçevesinde ortak proje önermek isteyen Türk ortakların proje önerilerini 1 Eylül 2014 tarihine kadar TÜBİTAK’a, Fransız ortakların da (CNRS’in formlarını doldurarak) önerilerini 1 Eylül 2014 tarihine kadar CNRS’e teslim etmeleri gerekmektedir.

Program hakkında detaylı bilgi ve başvuru dokümanlarına http://www.tubitak.gov.tr/tr/kurumsal/uluslararasi/ikili-proje-destekleri/2505/icerik-genel-bilgi adresinden ulaşılabilir.