×
WEB MAIL TELEFON REHBERİ ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ AÇILAN DERSLER UZAKTAN EĞİTİM KAMPÜSTE YAŞAM KÜTÜPHANE PORTALI ULAŞIM

7. Çerçeve Programı’nın devamı niteliğinde olan ve 2014-2020 yılları arasında yürürlükte olacak olan Horizon 2020 Programı kapsamında Avrupa Araştırma Konseyi’nin (ERC) ilk Advanced Grant çağrısı 17 Haziran 2014 tarihi itibariyle açılmıştır.  Çağrı son 10 yıl içerisinde aktif ve ileri düzey araştırma yapmakta olan alanlarının lider pozisyonundaki tüm araştırmacılara ve sosyal bilimler dahil tüm araştırma konularına açık olacaktır. Araştırma projesi ve başvuru yapan araştırmacının kariyeri bilimsel mükemmeliyet kriterlerine göre değerlendirilecektir.  Desteklenecek projelere 5 yıl süreyle maksimum 2,5 milyon Avro’luk destek alınabilecektir.

Proje kapsamında büyük ekipman alımı veya büyük araştırma altyapılarına erişim ihtiyacı olması durumunda veya Amerika, Kanada ve Japonya gibi AB Üye veya Asosiye Ülkeleri’nden farklı ülkelerden Türkiye’ye dönmeyi planlayan araştırmacılar için 1 milyon Avro’ya kadar ek fon almak mümkündür.

2014 Advaced Grant Çağrısı

Çağrı Kodu            : ERC-2014-AdG

Yayınlanma Tarihi: 16 Haziran 2014

Kapanış Tarihi      : 21 Ekim 2014, Brüksel yerel saatiyle 17:00

Çağrı Bütçesi        : 450 Milyon Avro (tahmini olarak toplam 200 proje desteklenecektir)

Çağrı Sayfası        : Çağrının Resmi Web Sayfası

Proje başına düşen bütçe: Maksimum 2,5 Milyon Avro (5 yıl için) + maksimum 1 Milyon Avro (start-up ve önemli ekipman alımı durumunda)

Hedef kitle            : Son 10 yıl içerisinde aktif ve ileri düzey araştırma yapan alanlarının lideri pozisyonundaki araştırmacılar

Daha fazla bilgi edinmek için: http://www.h2020.org.tr/