×
WEB MAIL TELEFON REHBERİ ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ AÇILAN DERSLER UZAKTAN EĞİTİM KAMPÜSTE YAŞAM KÜTÜPHANE PORTALI ULAŞIM

TÜBİTAK’ın ortaöğretim öğrencileri arasında düzenlediği 45. Araştırma Projeleri Yarışması’na başvuran 10 bin projeden 202’si finale kaldı. Final sergisi, 5-7 Mayıs tarihleri arasında Ankara’da ziyarete açıldı.

Öğrencilerin bilimsel gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) tarafından 1969 yılından bu yana “Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması” düzenleniyor. Bu yıl 45.si gerçekleştirilen yarışmaya Türkiye’nin 81 ilinden 17 bin 486 öğrenci toplam 10 bin 418 proje ile başvurdu. 12 merkezde düzenlenen bölge yarışmalarında birinci olan 202 proje, Ankara’daki final yarışmasında sergilenmeye hak kazandı.

Final sergisi, Congresium Ankara ATO Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda açıldı. TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Necati Demir tarafından açılışı gerçekleştirilen sergide, birbirinden ilginç ve sıra dışı projeler yer alıyor.

Jüri tarafından yapılacak değerlendirmede Bilgisayar, Biyoloji, Coğrafya, Fizik, Kimya, Matematik, Sosyoloji, Tarih ve Psikoloji dallarında ödüle layık görülen projeler belirlenecek. Yarışmada “Yılın Genç Araştırmacısı Ödülü” ile birincilik, ikincilik, üçüncülük ve teşvik ödülü verilecek. Kazananlar, 9 Mayıs saat 10.00’da MEB Şura Salonunda düzenlenecek törenle ödüllendirilecek.