×
WEB MAIL TELEFON REHBERİ ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ AÇILAN DERSLER UZAKTAN EĞİTİM KAMPÜSTE YAŞAM KÜTÜPHANE PORTALI ULAŞIM

Türk Patent Enstitüsü ve Avrupa Patent Ofisi işbirliğiyle oluşturulan ve TPE’nin yürüttüğü “Türkiye Üniversitelerinde Sınai Mülkiyet Hakları Bilgisinin Yaygınlaştırılması” projesi kapsamında bugün Çankaya Üniversitesinde sınai mülkiyet farkındalık etkinlikleri düzenlendi.

Açılışına TPE Başkanı Prof. Dr. Habip ASAN, Çankaya Üniversitesi Rektörü ve TTO Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ziya Burhanettin GÜVENÇ ile Çankaya Üniversitesi TTO Müdürü İlyas YILMAZYILDIZ ‘ın katıldığı etkinlikler çerçevesinde Türk Patent Enstitüsü ve Çankaya Üniversitesi arasında bir de işbirliği protokolü imzalandı.

Protokole TPE Başkanı Prof. Dr. Habip ASAN ile Çankaya Üniversitesi Rektörü ve TTO Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ziya Burhanettin GÜVENÇ imza koydu. Çankaya Üniversitesinde hizmet vermeye başlayan TPE Bilgi Doküman Biriminin açılışı yapıldı.

Türk Patent Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Habip ASAN, etkinlik çerçevesinde gerçekleştirdiği konuşmada, Üniversitelerde Sınai Mülkiyet Bilgisinin Yaygınlaştırılması Projesi, sınai mülkiyetin üniversiteler açısından önemi ve Türk Patent Enstitüsü’nün üniversitelere yönelik diğer faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

Prof. Dr. Habip ASAN katılımcılara yeni sınai mülkiyet kanununda yer alan üniversitelerde üretilen patentlerin hak sahipliğine ilişkin yapılan düzenlemelerden söz etti.

Farkındalık etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen seminerde, “Patent Bilgisinin Önemi ve Stratejik Kullanımı” konusu ele alındı. Ayrıca, Türk Patent Enstitüsü patent uzmanlarının, akademisyenlerle kırk beşer dakikalık yüz yüze görüşmeler yaparak patent başvuru süreçleri ve patent araştırması konusunda bilgilendirme ve danışmanlık hizmeti sunmaları şeklinde gerçekleştirilen “Patent Randevu Sistemi” uygulandı.

TPE Bilgi Doküman Birimleri, sınai mülkiyet sistemi içerisinde, ilgili tarafların bilgilendirilmesi ve yönlendirilmesinde önemli bir kontak noktasını oluşturuyor. Bilgi Doküman Birimleri, sınai mülkiyet hakları ve Türk Patent Enstitüsü’nün çalışmaları hakkında tarafların doğru ve eksiksiz olarak bilgilendirilmesi, yönlendirilmesi açısından önem taşıyor. TPE Bilgi Doküman Birimlerinin bir kısmı üniversitelerde bir kısmı ise sanayi ve ticaret odalarında bulunuyor.