1-IMG_2016ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ-OSTİM İŞİM ve ARUS Kümeleri işbirliği ile 11 Mart 2014 tarihinde Çankaya Üniversitesi Merkez Kampüsü’nde “Üniversite-Sanayi İşbirliği Konferansı” gerçekleştirilmiştir. Çankaya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ziya Burhanettin Güvenç moderatörlüğünde düzenlenen bu konferansta “Applied Professional International” Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Güven Yalçıntaş “Üniversitelerde Akademisyenlerin Sanayi ile İşbirliği ve Teknoloji Transfer Ofisi Faaliyetleri”ne yönelik bir sunum yaparak bu konuda bilgi ve tecrübelerini paylaşmıştır. Ayrıca konferansta “Makine İmalatında Yerli Katma Değerin Artırılması” isimli bir panel düzenlenmiştir. Panele Çankaya Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Porf. Dr. Can Çoğun, Rail Tur Vagon Endüstrisi Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Halis Turgut, Durmazlar Makine A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Hüseyin Durmaz, Meka Mühendislik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mehmet Kaybal, Bozankaya Oto. Mak. İml. İth.ve İhr. A.Ş. Genel Müdürü Sayın Aytunç Günay ve A.Ş. Strateji Yönetimi Müdürü Sayın Mustafa Merih Özgen de panelist olarak katılmış ve sektör ile ilgili bilgi ve tecrübelerini paylaşmıştır.