×
WEB MAIL TELEFON REHBERİ ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ AÇILAN DERSLER UZAKTAN EĞİTİM KAMPÜSTE YAŞAM KÜTÜPHANE PORTALI ULAŞIM

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kümelenme Destek Programı için 1’inci başvuru çağrısına 17 kümelenme birlikteliğinden başvuru geldiğini bildirdi.

Türkiye’nin, güçlü yönlerini ihmal etmemesi ve bunları daha da güçlendirmesi için küresel gelişmeleri yakından takip ederek, gerekli tedbirleri zamanında alması gerektiğini belirten Işık, bu açıdan ortaya koydukları Küme Destek Programı’nda önemli bir noktaya geldiklerini söyledi.

Destek programı için 1’inci başvuru çağrısının 31 Ocak’ta sona erdiğini hatırlatan Bakan Işık, programa 17 kümelenme birlikteliği başvurusu geldiğini kaydetti. Işık, kümelenme stratejisinin ihracatın arttırılması noktasında önemli adım olduğuna dikkati çekerek, projenin daha az enerjiyle daha fazla üretmek ve yol almak için ortaya konulduğunu vurguladı.

Kümelenme birliktelikleri başvuruları hakkında bilgi veren Işık, şöyle devam etti: “Birliktelikte 42 üniversitemiz, 588 firma, 5 organize sanayi bölgesi, 24 sanayi odası ve ticaret sanayi odası, 5 teknoloji geliştirme bölgesi, 1 teknoloji transfer ofisi, 32 dernek, 3 ihracatçılar birliği, 3 enstitü ve araştırma merkezi, 10 STK ve 4 de belediye ‘Ben de varım, bu projenin içinde bulunmak istiyorum’ dedi. Artık daha fazla işbirliğine ihtiyacımız var. KOBİ’lerin daha fazla kurumsallaşmaya ihtiyacı var. Bunları destekleyen ve geliştiren programların Türkiye’ye ciddi katkılar sağlayacağına inanıyoruz.”

 “KOBİ’lerin ayağına gideceğiz”

Bugüne kadar verilen desteklerde ‘destek isteyen bize gelsin’ anlayışının hakim olduğunu ancak kendilerinin bu yaklaşımı değiştirdiklerini belirten Işık, gelişme potansiyeli olan ve desteğe ihtiyacı olan KOBİ’lerin “ayaklarına gideceklerini” söyledi.

Işık, yerelde kalkınma ajansları ile de koordineli bir şekilde KOBİ’leri ziyaret edeceklerini kaydederek, “KOBİ’lerimizin en önemli sorunu, kendilerinin iş geliştirme inovasyon, ürün geliştirme veya Ar-Ge faaliyeti yapma noktasında nasıl destek alacaklarını bilememeleridir. Gerçekten çok müteşebbis ve çalışkan KOBİ yapımız var ama bunların destek mekanizmalarına ulaşması kolay değil. Bunu değiştirelim diyoruz” ifadelerini kullandı.