×
WEB MAIL TELEFON REHBERİ ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ AÇILAN DERSLER UZAKTAN EĞİTİM KAMPÜSTE YAŞAM KÜTÜPHANE PORTALI ULAŞIM

Japonya ile Avrupa ülkeleri arasında araştırma ve teknoloji geliştirme faaliyetlerinin koordinasyonunu hedefleyen ve TÜBİTAK’ın Koordinatörü olduğu bir AB 7. Çerçeve Programı (7. ÇP) projesi olan CONCERT-Japan kapsamında, “Photonic Manufacturing” başlığında 10 Şubat 2014 tarihinde Japonya, Türkiye ve bazı Avrupa ülkelerinin de katılımı ile ortak bir çağrı yayınlanmıştır.

CONCERT-Japan Ortak Çağrısı kapsamında bu alanda çok ortaklı iki yıllık araştırma projeleri desteklenecektir. Çağrıya proje önerisi sunmak için son tarih 30 Nisan 2014’dür. CONCERT-Japan 2014 yılı ortak çağrısına, Japonya, Türkiye, İtalya, İsviçre, Macaristan ve Slovakya’dan araştırma fon kuruluşları katılmaktadır. Söz konusu çağrı çerçevesinde, Japonya’dan en az bir ve çağrıya katılan en az iki farklı Avrupa ülkesinden iki ortağın katılımıyla oluşturulacak olan en az üç ortaklı konsorsiyumlar desteklenecektir. 30 Nisan 2014’de kapanacak olan çağrıya başvurular elektronik ortamda, İngilizce olarak, https://www.pt-it.de/ptoutline/application/CONCERT_2014 adresinde yer alan online başvuru sistemini kullanılarak gerçekleştirilecektir.

Projelerde yer alan her araştırma ekipleri kendi fon sağlayıcı kurumunun ilgili mevzuatı çerçevesinde desteklenir. CONCERT-Japan 2014 ortak çağrısı kapsamında  desteklenecek projelerde Türkiye’den ortaklar TÜBİTAK 1001 – Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında desteklenecektir. Çağrıya başvuracak konsorsiyumlarda ortak olarak yer alan Türkiye’den araştırmacıların/araştırma gruplarının en geç 18 Nisan 2014 tarihine kadar concertjapan@tubitak.gov.tr e-posta adresine 1001 Programı kurallarına uygun olarak doldurulmuş Bütçe Formunu ve Özgeçmiş Formunu/Formlarını göndermeleri gerekmektedir.

Çağrı özel şartları, TÜBİTAK ulusal başvuru süreci ve irtibat bilgilerine ulaşmak için TÜBİTAK 7. ÇP Çağrı sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Çağrı hakkında gerekli tüm bilgiler ve ilgili tüm belgelere (Çağrı Metni, Başvuru Kılavuzu, doldurulacak formlar vb.) ulaşmak için Ortak Çağrı Sayfasını mutlaka ziyaret ediniz.