×
WEB MAIL TELEFON REHBERİ ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ AÇILAN DERSLER UZAKTAN EĞİTİM KAMPÜSTE YAŞAM KÜTÜPHANE PORTALI ULAŞIM

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’ın Çankaya Köşkü ziyaretinde, TÜBİTAK ile Ulusal Araştırma Ajansı arasında ortak araştırma projeleri için ortak çağrı protokolü imzalandı.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün davetlisi olarak Türkiye’ye bir devlet ziyareti gerçekleştirdi. Çankaya Köşkü’nde düzenlenen ortak basın toplantısı öncesinde, başta enerji alanında olmak üzere iki ülke arasındaki iş birliğini daha da güçlendirecek birçok önemli anlaşmaya imza atıldı. Bu kapsamda TÜBİTAK ile Fransa Ulusal Araştırma Ajansı (ANR)  arasında “Ortak Araştırma Projeleri İçin Ortak Çağrı Protokolü” imzalandı.

İki kurum arasındaki ortak araştırma projelerinin desteklenmesine yönelik olan protokolü, TÜBİTAK adına TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak ve ANR adına ANR Genel Direktörü Pascale Briand imzaladı.

TÜBİTAK ile ANR arasındaki protokol iki kuruluş arasındaki işbirliği imkanlarının geliştirilmesi açısından önem arz ediyor. İmzalanan protokol kapsamında açılacak çağrılar ile Türk ve Fransız araştırmacıları tarafından sunulacak ortak araştırma projelerinin desteklenmesi planlanıyor