×
WEB MAIL TELEFON REHBERİ ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ AÇILAN DERSLER UZAKTAN EĞİTİM KAMPÜSTE YAŞAM KÜTÜPHANE PORTALI ULAŞIM

17 Aralık 2013 günü Ankara İvedik OSB Hizmet Binasında T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ankara İl Müdürlüğü tarafından Medikal Sektör Sorunları İstişare Toplantısı düzenlendi.

Çankaya Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü İlyas Yılmaz Yıldız yönetiminde gerçekleşen toplantıda Turgut Özal Üniversitesi Bilimsel Araştırmalar Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Gündüz ve Ankara Valiliği Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü Sanayi Şube Müdürü Başar Karadeniz konuşmacı olarak bulundu.

Ankara İvedik OSB’de faaliyet gösteren firmaların yanı sıra Ankara’da bulunan çeşitli medikal sektörü firmasının da katılımıyla gerçekleşen toplantıda sektör gelişiminde ve ihracatın önündeki sorunlar dile getirildi.

Ürün yelpazesinin geliştirilmesi ve imal edilen ürünlerde sağlık personelinin yaşadığı sorunlar hakkında Prof. Dr. Mehmet Gündüz katılımcılara bilgi verdi. Hastanelerde yerli imalat olan ürünlere öncelik verilmesi konusunda firmaların ürün kalitesi ve servis hizmetlerinin öneminde bahseden Gündüz; “İthalatın önüne geçilmesi için hastaneler ve sağlık personeli kadar üreticilere de büyük görev düşüyor” dedi.

Toplantı süresince dile getirilen sorunlar ve çözüm önerilerini dikkatle dinleyen Ankara Valiliği Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü Sanayi Şube Müdürü Başar Karadeniz düzenlenecek bir dizi istişare toplantıları sonrasında medikal sektörü üreticilerinin sorunları ile ilgili düzenlenecek raporun Ocak ayı içerisinde düzenlenecek toplantıyla duyurulacağını açıkladı. Elde edilecek bu raporun bakanlığa da iletileceğini sözlerine ekleyen Karadeniz; “Toplantılardaki izlenimim sektör gelişimini engelleyen çok ciddi sorunlar var. Ancak çözümü olmayan sorunlar değil. Bu çalışma sonunda elde edilecek bilgiler ışığında bakanlığın gerekli düzenlemeleri yapacağına inanıyorum” dedi.