×
WEB MAIL TELEFON REHBERİ ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ AÇILAN DERSLER UZAKTAN EĞİTİM KAMPÜSTE YAŞAM KÜTÜPHANE PORTALI ULAŞIM

Lazersan Elektronik şirketi SERBEST UZAY OPTİK projesi ile Sanayi Bakanlığı’ndan Teknogirişim sermaye desteği alarak Tevfik AĞAR ve Mert BAYRAKTAR tarafından kurulmuştur. Çankaya Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü mezunu olan bu mühendisler yüksek lisanslarına da okullarında devam etmektedirler. Aynı zamanda Çankaya Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü’nde araştırma görevlisi olan Mert BAYRAKTAR projede özveri ile çalışan Tevfik AĞAR ile birlikte Lazersan Elektronik ekibini oluşturmaktadır.

Serbest Uzay Optik projesine değinecek olursak, proje temel olarak atmosferden veri iletimidir. Sistem, fiber kablo teknolojisinin ulaşamadığı noktalara alt yapı götürmekte ve savunma sanayiinde üsler ve araçlar arası haberleşmede kullanılmaktadır. Serbest Uzay Optik projesi, Çankaya Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümü kapsamında yapılması gereken bitirme projeleri kapsamında başlamıştır. Üniversitenin öğrencilerine ana tasarım deneyimi yaptırmasını amaçlayan bu ders ile öğrenciler ilk önce Teknogirişim sermaye desteği almışlardır. Ayrıca başvurulan ODTU Yeni Fikirler Yeni İşler yarışmasına başvurmuşlardır. Genç mühendislere Savunma Sanayi kategorisinde 1. Lik ödülü layık görülerek onlara ve Çankaya Üniversitesi’ne olan güven ortaya konulmuştur. Ayrıca Bilişim Kategorisinde aldıkları 2.lik de gösteriyor ki ekip projeleri ve bilgileri ile 200 kişilik jüri üzerinde oldukça olumlu bir etki bırakmıştır.

Bu sene 1000 proje arasından iki kategoride de ödül alan Lazersan Elektronik ekibi amaçlarının projeyi bitirerek ülke ekonomisine ve bilime katkı sağlamak olduğunu söylediler.

odul1